BRÖD!

Eftersom vi pratade om att inte slänga mat sist tänkte jag att ni skulle få några tips på hur man kan ta tillvara sitt bröd. Jag vet inte hur det är hos er, men här hemma brukar bröd vara en utav de matvaror vi oftast slänger. Kanske har det blivit hårt eller så har bäst före datumet gått ut trots att brödet ser helt fint ut. Då kan man ta till några av recepten här neddan. Enkla, snabba och goda!



Krutonger
Brödsort: Formbröd
Skär i centimeter stora kuber. Rosta dem i en torr stekpanna och ringla över lite olja. Rör om i pannan ibland så att alla bitar får färg och blir torra, låt dem sedan kallna. Förvara dem i en burk eller plastpåse, perfekta att använd när det bjuds på soppa eller gryta, bara att värma. Om du vill smaksätta dem du stö över vitlök, persilja eller basilika

Fattiga riddare
Brödsort: Olika
För fyra personer.
Allt som behövs är 4 skivor bröd,1 ägg, 3 dl mjölk, 1 dl vetemjöl, smör eller margarin, kanel och socker. Vispa ihop ägg, mjölk och vetemjöl till en slät smet. Doppa sedan skivorna i blandingen tills de är mjuka. Stek dem sedan bruna, ej brända, i smör eller margarin. Klara för servering, extra gott kan det bli att tillägga äppelmos, sylt eller bär.

Pizza
Brödsort:Lantbröd, tekakor, mjuka tunnbröd mm.
Ta vad du vill ha på pizzan, kanske vill du göra en enkel med bara tomatsås och ost eller en speciallare med mozarella, skinka och kyckling? Du bestämmer. Sätt ugnen på 225 grader och förbered under tiden den blir varm din pizza. Lägg på alla ingredienser och ställ sedan in den i ugnen i 10-15 min.

Njut av maten och ha gott samvete, du har ju faktiskt hjälp till att rädda världen genom att äta lite bröd!

Kommentarer
Agneta

Vilken bra blogg tjejer!

Intressant info blandat med enkla o bra tips.

Fina bilder :-)

2010-10-06 @ 08:58:52
Lööv

cool mamma man har (not)

2010-10-06 @ 21:11:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0